Nieuwe fraudezaak in België: inval bij Moeskroen

14 november 2018, 11:45

In het Belgische voetbal is een nieuwe fraudezaak aan het licht gekomen. Justitie heeft woensdagochtend een inval gedaan bij Excelsior Moeskroen, een club die speelt op het hoogste niveau. Er waren ook huiszoekingen bij de voetbalbond en het Belgisch Arbitragehof voor Sport (BAS). De inval staat los van de operatie Propere Handen, het onderzoek naar fraude- en matchfixing rond spelersmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic.

Het gaat hier om een onderzoek naar valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen, zo melden media in België. Moeskroen zou tegen de regels in zijn proflicentie hebben gekregen. Dit door valse documenten in te dienen bij het BAS. Het onderzoek startte in april, toen KV Mechelen een klacht indiende. In de voorbije jaren deden Cercle Brugge, Lierse, OH Leuven, Westerlo, STVV en Lommel SK om dezelfde reden ook al hun beklag over Moeskroen.

In het onderzoek wordt ook de rol van spelersmakelaar Pini Zahavi bekeken. Hij zou als spelersmakelaar in 2016 en 2017 de leiding hebben gehad over Moeskroen, iets wat verboden is volgens de regels van de FIFA. Ondanks de verdachtmakingen kreeg de club telkens zijn licentie. Justitie probeert nu na te gaan of Moeskroen onwettig in de hoogste afdeling van het Belgische voetbal is gebleven.

Daarnaast wordt Moeskroen ook nog verdacht van witwaspraktijken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen