Combiteam Ajax wint besloten oefenduel van Heerenveen

14 november 2018, 15:33   Bijgewerkt: 14 november 2018, 16:20

Ajax heeft woensdagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen sc Heerenveen gewonnen. Een mix van het eerste en de beloftenploeg won op De Toekomst met 3-2. Sebastian Pasquali, Danilo Pereira en Brian Brobbey waren trefzeker voor de Amsterdammers. Aan de zijde van Heerenveen speelden onder meer Ben Rienstra, Michel Vlap en Pelle van Amersfoort.

Onder meer David Neres, Vaclav Cerny en Kostas Lamprou startten in de basis, evenals talenten Brobbey (16) en Kenneth Taylor (16). Doelman Lamprou moest al na tien minuten vissen. Hij had geen antwoord op een penalty van Sam Lammers, die de spits van Heerenveen ook zelf verdiende. Sebastian Pasquali (op archiefbeeld) bepaalde de ruststand op 1-1. De Australiër was attent in de rebound van een vrije trap.

In de tweede helft bleef het spelbeeld gelijkwaardig, maar pakte Ajax door een treffer van Pereira de voorsprong. Op aangeven van Cerny en via een Heerenveen-verdediger schoot de Braziliaan raak. Met de inmiddels vervangen Cerny en Neres breidde Ajax de voorsprong uit. De talentvolle spits Brobbey schoof van de bal van dichtbij in het Friese doel. Heerenveen kwam via Nemanja Mihajlovic (penalty) nog wel tot een aansluitingstreffer, maar de Friezen moesten genoegen nemen met een nederlaag tegen het jeugdige Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen