VVV spreekt van willekeur na handhaving straf Janssen

14 november 2018, 15:38   Bijgewerkt: 14 november 2018, 15:54

VVV-Venlo is teleurgesteld over de gehandhaafde schorsing voor Roel Janssen. Volgens manager voetbal Stan Valckx wordt er met twee maten gemeten. De Commissie van Beroep schaarde zich woensdag achter het schikkingsvoorstel van vier wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk). Janssen is geschorst vanwege zijn rode kaart in de wedstrijd tegen FC Emmen, toen hij Alexander Bannink in de edele delen raakte.

Janssen en VVV accepteerden het schikkingsvoorstel niet, zij verweerden zich daarna ook tegen de uitspraak van de tuchtcommissie. Maar dat heeft allemaal niets opgeleverd. Tot ongeloof van de Venlonaren. "De straf is buiten proportioneel", zegt Valckx op het clubkanaal van VVV. "Bovendien is er volgens ons sprake van willekeur."

Valckx vervolgt: "Vergelijkbare overtredingen, of zelfs veel ernstiger en bewuste overtredingen, worden met een gele kaart afgedaan, zelfs na beoordeling door de VAR, en dat wordt dan achteraf door mensen van de KNVB goedgepraat in de media. Het lijkt me logisch dat ik daar niet blij mee ben. Een straf voor Roel is op zijn plaats, maar dit is onrechtvaardig."

Een nieuwe procedure is niet meer mogelijk en zal VVV moeten accepteren dat Janssen de duels met AZ en Heracles Almelo mist. Vanwege automatische uitsluiting zat Janssen al één duel aan de kant. De verdediger is voor de inhaalwedstrijd op 6 december tegen Feyenoord weer inzetbaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen