FC Groningen boekt door uitgaande transfers ruim zes ton winst

14 november 2018, 16:02

FC Groningen heeft woensdagmiddag de jaarcijfers over het seizoen 2017/2018 gepresenteerd. Over het vorige seizoen hebben de Groningers een winst van 640.000 euro geboekt. De club maakte een operationeel verlies van 1,9 miljoen euro, maar compenseerde dit door een winst van 2,7 miljoen euro uit uitgaande transfers.

De winst wordt toegevoegd aan het eigen vermogen van de club, wat eind juni 5,6 miljoen euro behelsde. De Trots van het Noorden meldt een financiële inhaalslag te moeten maken door een daling aan televisie-inkomsten. De club bezet in het verdeelmodel, dat gebaseerd is op de sportieve resultaten, de achtste plaats. FC Utrecht en Vitesse zijn Groningen voorbijgestreefd. De club heeft daardoor een bedrag van circa 1,5 miljoen euro minder ontvangen dan het seizoen daarvoor.

Scheidend algemeen directeur Hans Nijland is tevreden met de gepresenteerde zwarte cijfers. "We hebben opnieuw laten zien dat het creëren van transferwaarde in de selectie en realiseren van transferresultaten een wezenlijk onderdeel uitmaken van onze bedrijfsvoering en -strategie. Doordat we hierin afgelopen seizoen – over de laatste tien jaren bezien – boven gemiddeld hebben gescoord, hebben we ook het tekort op de begroting seizoen 2017/2018 weten in te lopen en zelfs een winst geboekt, waardoor we er ook in zijn geslaagd ons eigen vermogen aan te zuiveren."

Nijland plaatst wel een kanttekening. "We moeten echter doorlopend scherp blijven op aan de ene kant omzetverhoging en de andere kant het beheersen van onze bedrijfslasten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen