Coolen kampioen in Noorwegen: "Hier moet je altijd winnen"

14 november 2018, 20:26   Bijgewerkt: 14 november 2018, 20:33

Rini Coolen veroverde het afgelopen weekend als interim-trainer van Rosenborg BK de Noorse landstitel. Het kampioenschap werd slechts bescheiden gevierd, vertelt de 51-jarige oefenmeester. "Het gaat er hier iets anders aan toe dan op veel andere plekken waar een kampioenschap wordt gevierd", aldus Coolen tegenover [a,https://www.tubantia.nl/sport/rini-coolen-mist-alleen-de-polonaise-bij-titel-rosenborg~aa4664be/,_blank,Tubantia].

Rosenborg won zondag met 0-1 bij IK Start en zette daarmee de concurrentie op een onoverbrugbare achterstand. "We hebben zondag na de wedstrijd bij Start Kristiansand met de spelers een hapje gegeten, daarna zijn de jongens de stad ingegaan en hebben wij met de staf in het hotel een borrel gedronken", zegt de Nederlandse trainer. "Dit is het Ajax van Noorwegen, hier moet je altijd winnen en is er altijd druk van binnenuit en buitenaf."

Geen rondrit, geen groot feest voor de selectie van Rosenborg. "We hebben tien internationals en die zijn meteen doorgevlogen voor hun wedstrijden deze week in de Nations League. Over twee weken bij onze thuiswedstrijd staan er wat festiviteiten op de rol heb ik gehoord. Nu is iedereen gewoon weer aan het werk gegaan."

Coolen werd in juli van hoofd van de voetbalacademie doorgeschoven naar de functie van hoofdtrainer. Onder zijn bewind maakte Rosenborg een achterstand van twee punten goed en veroverde het uiteindelijk de landstitel. Coolen staat ervoor open om door te gaan als hoofdcoach. "Maar als de club voor iemand kiest, dan pak ik met net zoveel plezier mijn werk bij de academie weer op. Ik heb het hier geweldig naar mijn zin."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen