'Chelsea moet vrezen voor transferverbod van twee jaar'

14 november 2018, 23:40

Recente onthullingen van klokkenluidersplatform Football Leaks brengen Chelsea in het nauw. Uit gelekte documenten blijkt dat de Engelse grootmacht de regels heeft overtreden bij het aantrekken van veertien spelers onder de achttien jaar. De Londense club hangt een transferverbod boven het hoofd, meldt Mediapart.

De FIFA onderzoekt de transfers. Eén van de spelers die op een ongeoorloofde manier zou zijn aangetrokken, is Bertrand Traoré. Hij zou ruim voor zijn achttiende verjaardag, toen hij nog maar vijftien jaar was, naar Engeland zijn gehaald. Chelsea beweerde dat Traoré slechts stage liep, maar de club betaalde zijn schoolgeld en haalde zijn moeder en broer naar Londen. Traoré brak niet door bij Chelsea en werd verhuurd aan Vitesse en Ajax. Sinds de afgelopen zomer staat hij onder contract bij Olympique Lyon.

Een transferverbod voor Chelsea zou geen unicum zijn. De voorbije jaren werden de Spaanse topclubs FC Barcelona, Atlético Madrid en Real Madrid ook gestraft voor het overtreden van dezelfde regels.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen