Waarom België tegen IJsland vooral voor Oranje voetbalt

15 november 2018, 10:15   Bijgewerkt: 15 november 2018, 10:21

België kan donderdagavond bij een overwinning op IJsland in de Nations League het Nederlands elftal helpen. Als de ploeg van Roberto Martínez wint van de IJslanders, kan die ploeg niet meer over Oranje heen in de eindranking van de Nations League. In dat geval komt het zijn van groepshoofd voor de mannen van Ronald Koeman nóg dichterbij. Voor onze zuiderburen staat er sportief namelijk vrijwel niets op het spel in Brussel.

Althans, voor de poule in de Nations League dan. Als België wint van IJsland, moet het tegen Zwitserland alsnog een punt pakken. Maar ook als de formatie van Martínez verliest, heeft het een punt nodig tegen de enige overgebleven concurrent (zes punten uit drie duels). Het onderling resultaat is namelijk in het voordeel van België (2-1) is voor Zwitersland in het laatste duel nog in te halen. 

Voor Oranje is het van belang om groepshoofd te worden voor de EK-kwalificatie-loting. Tien van de twaalf beste ploegen uit Divisie A van de Nations League zijn groepshoofd. Ondanks de drie behaalde punten, is dat voor Oranje nog niet helemaal zeker. In de huidige stand kunnen IJsland, Kroatië, Polen en Duitsland nog over Oranje heen. Bij een zege op Frankrijk voegt Nederland zich in elk geval bij de beste teams, van wie dikgedrukte landen al zeker zijn. Voor Engeland en Oranje is de kans overigens ook groot dat ze het wel redden. 

Stand:

1. Frankrijk – 7 punten

2. Zwiterland – 6 punten

3. Spanje – 6 punten

4. België – 6 punten

5. Portugal – 6 punten 

6. Italië – 4 punten

7. Engeland – 4 punten

8. Nederland – 3 punten

9. Polen – 1 punt

10. Duitsland – 1 punt

------

11. Kroatië – 1 punt

12. IJsland – 0 punt

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen