Emmen was van plan om te stemmen tegen kunstgras

15 november 2018, 21:12

FC Emmen en Heracles Almelo waren donderdag de enige clubs die stemden tegen het plan van de verandering van de Eredivisie. Eerstgenoemde club was eigenlijk van plan om te stemmen voor een competitie met natuurgras, maar stemde uiteindelijk toch tegen wegens een extra eis.

Met een statement op de clubwebsite maakt Emmen dat duidelijk. 'FC Emmen ging vanochtend naar de vergadering van de Eredivisie CV met een positieve houding tegenover het plan dat voorlag ter besluitvorming', schrijft de club. 'Ondanks het feit dat sommige eisen nadelig zouden zijn voor FC Emmen, was de club vóór overstappen op gras, vóór investeringen in jeugd, vóór het ontzien van topclubs in de bekercompetitie en vóór het tegemoetkomen van topclubs in aangepaste aanvangstijden in perioden van Europees voetbal.'

Een extra eis deed Emmen echter anders besluiten. 'Tijdens de vergadering werd er echter een extra eis gesteld, namelijk verplichte deelname van vier beloftenelftallen in de Keuken Kampioen Divisie. FC Emmen vond principieel dat zij als eredivisieclub hier niet over kon beslissen. Daarom heeft de club in de uiteindelijke stemming tegen gestemd.' En mede daardoor zijn er slechts marginale veranderingen doorgevoerd in de Eredivisie.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen