Neymar helpt Brazilië aan kleine oefenzege op Uruguay

16 november 2018, 23:44

Brazilië heeft vrijdagavond Uruguay in oefenwedstrijd met 1-0 verslagen. Het decor van de wedstrijd was geen Zuid-Amerikaans stadion, maar het Emirates Stadium. Neymar maakte in het onderkomen van Arsenal het enige doelpunt van de wedstrijd. Bij de Uruguayanen startte PSV'er Gastón Pereiro in de basis.

De Brazilianen hadden in de beginfase van de wedstrijd het initiatief, maar Uruguay kreeg na twintig minuten de eerste grote kans van de wedstrijd. Luis Suárez kon niet profiteren van een fout in de Braziliaanse verdediging en schoot over. Edinson Cavani kreeg voor rust ook een goede kans, maar hij had eveneens het vizier niet op scherp staan.

Een kwartier voor tijd kreeg Brazilië, dat niet heel veel creëerde, een strafschop na een overtreding van Diego Laxalt. Neymar maakte geen fout en schoot de 1-0 binnen. Via Allan kregen de Brazilianen nog een goede mogelijkheid op de 2-0, maar de middenvelder van Napoli verzuimde te scoren.