De Jong trots: "We waren dominant tegen de Fransen"

17 november 2018, 10:30

De laatste maanden staat er geen maat op Frenkie de Jong. De Ajax-middenvelder was ook in de interland tegen Frankrijk (2-0 winst) een van de beteren op het veld en speelde samen met Marten de Roon en Georginio Wijnaldum het Franse middenveld overhoop. "We waren dominant tegen de Fransen."

De Jong, die ook met Ajax aan een succesvol eerste half jaar van het seizoen bezig is, is in gesprek met Algemeen Dagblad uiteraard heel tevreden. "Ik vind het vooral mooi dat het op een fraaie manier is gebeurd. We waren dominant tegen de Fransen. Het kan nog altijd beter, maar we hebben verdiend gewonnen. Met voetbal dat mensen van Nederland verwachten."

In de tweede helft zag De Jong dat hij een nieuwe mandekker kreeg, want Didier Deschamps besloot om N'Golo Kanté als bewaker van de Ajacied te posteren. Veel veranderen deed het niet, want De Jong forceerde in de slotminuut nog een penalty die leidde tot de 2-0 van Memphis Depay.

Het enige puntje van kritiek dat De Jong heeft, is dat er te weinig doelpunten door Oranje is gemaakt. "Wel fijn dat ik hier meteen heb gewonnen. Hopelijk gebeurt dat snel nog een keer", besluit de middenvelder lachend in De Kuip.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen