L'Équipe strooit met achten voor Oranje en haalt uit naar Fransen

17 november 2018, 11:59

De Franse sportkrant L'Équipe heeft zich laten horen na de nederlaag van Frankrijk op bezoek bij Nederland. Volgens het medium is de wereldkampioen 'terug op aarde' en troefde Nederland Frankrijk op alle facetten van het spel af.

De cijfers die de krant gaf, zeiden eigenlijk alles. Georginio Wijnaldum, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Memphis Depay kregen een acht, net als de Franse keeper Hugo Lloris. De rest van Oranje kreeg allemaal voldoendes, terwijl Lloris de enige Fransman was die boven een vijf scoorde. Kylian Mbappé kreeg een drie en Antione Griezmann een vier.

Mbappé zat in de tang bij twee Nederlanders, zag L'Équipe. "Hij worstelde met het fysieke spel van Dumfries en De Ligt en maakte een heleboel slechte keuzes". Ook France Football liet merken dat de Franse nederlaag volkomen terecht was. "De Nederlanders waren heersers van de eerste tot de laatste minuut."

Vooral de aanvallers Griezmann, Olivier Giroud en Mbappé kregen er van langs. "Zelden zagen we een slechtere Franse voorhoede." Door de nederlaag moet Oranje, vanuit Frans perspectief uiteraard, maandag verliezen van Duitsland. Dan is Frankrijk ondanks de nederlaag in Rotterdam groepswinnaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen