De Guzman doet boekje open over vechtpartij bij Napoli

17 november 2018, 15:41

Jonathan de Guzman heeft voor het eerst openheid van zaken gegeven over zijn bizarre seizoen 2015/2016. Als speler van Napoli kreeg hij te maken met een sportief directeur die hem koste was kost probeerde te lozen en waarmee hij zelfs een keer slaags raakte

Tijdens de laatste week van de zomerse transferperiode werd De Guzman door Cristiano Giuntoli naar een hotelkamer geroepen. De geboren Canadees kon verkassen naar Bournemouth, maar kampte met een blessure en wilde dat niet. "Giuntoli werd echt kwaad, ging op de tafel slaan", vertelt De Guzman in een uitgebreid interview met De Volkskrant. De teksten logen er vervolgens niet om. "Zijn assistent zei: 'luister, als je niet tekent, wordt hij echt kwaad. Als je niet tekent, ben je dood in Napoli, ga je niet meer spelen.'

Van een transfer kwam het niet, want De Guzman bleef in Napels. Daar waren de hoge heren niet bepaald blij mee, met Giuntoli in het bijzonder. Na een woordenwisseling escaleerde het. "Hij sloeg ineens zo in mijn gezicht. Toen werd ik gek. We begonnen te vechten, stoelen vielen om. Mijn ploegmaat Zuniga kwam erbij, haalde ons uit elkaar en zei tegen mij: 'pak je spullen en ga naar huis'."

In de maanden daarna werd De Guzman apart gehouden van de selectie. Hij trainde eindeloos lang in zijn eentje. Van zijn blessure bleef de 14-voudig international overigens last houden. Een Deense specialist had binnen tien minuten door dat De Guzman met een sporthernia kampte en geopereerd moest worden.

Na de rampzalige periode is De Guzman weer gelukkig, ditmaal in het shirt van Eintracht Frankfurt. "Ik heb het gevoel dat ik mijn beste voetbal speel. Daar ben ik heel erg trots op, zeker na alles wat er is gebeurd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen