Heitinga: "De Ligt heeft veel voorwaarden om wereldtop te halen"

17 november 2018, 19:11

John Heitinga kan enorm genieten van het spel van Matthijs de Ligt. De 34-jarige oud-Ajacied vindt dat de centrumverdediger veel voorwaarden bezit om de wereldtop te halen en stelt dat verdedigen op goed niveau een vak is.

De 34-jarige Heitinga traint Ajax Onder-19 en komt De Ligt zodoende vaak tegen. "Hij heeft er alles voor over", zegt hij tegen NU.nl. "Je hebt talenten en je hebt toptalenten. Matthijs hoort in die laatste categorie. Hij heeft heel veel voorwaarden om de wereldtop te halen. Op jonge leeftijd is hij fysiek al enorm sterk, maar hij kan ook enorm goed voetballen. Bovendien heeft hij het vermogen om heel kritisch en realistisch naar zichzelf te kijken."

Normaliter moet de jonge Ajax-aanvoerder de top halen, weet Heitinga. "Ik zie in Europa geen andere verdediger die zo jong al zo goed is als Matthijs", stelt de verdediger. "Natuurlijk zal hij best nog een keer een foutje maken, maar hij weet precies wat hij wel en niet kan. In Nederland is verdedigen soms een vies woord. Maar goed verdedigen is een vak en er zijn er maar weinig die dat echt goed beheersen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen