Portugal blijft op de been en gaat naar halve finale

17 november 2018, 22:43   Bijgewerkt: 18 november 2018, 08:55

De eerste halvefinalist van de Nations League is bekend. Portugal heeft de eer om als eerste land te zeggen dat het bij de laatste vier zal horen. Zaterdagavond bleef het team van Fernando Santos op de been in San Siro, waar het tegen Italië met 0-0 gelijkspeelde. Daardoor is het land zeker van groepswinst.

Dat Portugal vanavond niet naar Italië was gekomen om de show te stelen, werd al snel duidelijk. Portugal, dat speelde zonder sterspeler Cristiano Ronaldo, parkeerde de bus en deed alles om geen tegengoal te krijgen. Het zwalkende Italië had daar geen antwoord op en creëerde weinig kansen. Omdat Portugal ook nauwelijks voor de goal verscheen, was het geen erg leuke wedstrijd om naar te kijken. Een kwartier voor tijd kreeg Portugal toch nog een grote kans, maar William Carvalho zag zijn inzet op geweldige wijze gekeerd worden door Gianluigi Donnarumma. De wedstrijd in Groep 3 van Divisie A werd overigens gefloten door Danny Makkelie.

Portugal heeft zeven punten na drie wedstrijden en is daardoor zeker van groepswinst. Italië staat met vijf punten tweede, gevolgd door Polen dat één punt heeft.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen