Wijnaldum: "Nu moeten we deze groep ook winnen"

18 november 2018, 08:34

Het Nederlands elftal heeft maandag aan een punt genoeg om zich te verzekeren van de groepswinst in de Nations League. Hoewel Oranje in uitstekende vorm verkeert, realiseert Georginio Wijnaldum zich dat het een lastig karwei wordt om een goed resultaat neer te zetten in en tegen Duitsland. "Eenvoudig zal het tegen Duitsland niet worden", blikt de middenvelder vooruit.

"Ze zullen zich toch willen laten zien, ook al zijn ze al gedegradeerd. Maar wij mogen nog niet tevreden zijn. Nu moeten we deze groep ook winnen", zegt Wijnaldum tegen De Telegraaf. De middenvelder lijkt zijn draai in Oranje te hebben gevonden. "Het is ook lekker spelen met Frenkie de Jong en Marten de Roon op het middenveld. Frenkie trekt zo veel tegenstanders naar zich toe, op een gegeven moment sta ik dan wel vrij. En Marten pakt zo veel ballen af. Dan kan ik lekker diep gaan."

Wijnaldum nam vrijdag tegen Frankrijk het openingsdoelpunt voor zijn rekening. De middenvelder scoorde in het vorige duel met Duitsland ook al. "Maar ik vind het nog mooier dat we weer een hecht team vormen. Net als op het WK van 2014. Dan kan je zelfs van misschien wel betere spelers winnen. Daar hebben we hard voor gewerkt. Niet alleen de spelers, ook de bondscoach en de directie van de KNVB."

Dat Oranje zich sinds kort niet meer in Noordwijk maar in Zeist verzamelt, pakt goed uit volgens Wijnaldum. "De gemeenschappelijke ruimte die we nu in ons hotel hebben en de spelletjes die we doen. Dat draagt allemaal bij tot samenhorigheid. Dat zie je terug op het veld. We zijn allemaal zo'n beetje van dezelfde generatie en hebben dezelfde interesses. We doen het samen. Dat zie je terug op het veld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen