Ten Cate: "Frenkie de Jong is een genot om te zien spelen"

18 november 2018, 11:25

Henk ten Cate raadt Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt aan om aan het einde van het seizoen te vertrekken bij Ajax. Het tweetal wordt veelvuldig in verband gebracht met FC Barcelona, maar Ten Cate weet niet of dat de ideale club is voor de Ajacieden. Voor de voormalig assistent-trainer van de Catalaanse club staat buiten kijf dat De Jong en De Ligt veel talent hebben.

"Maar talent bepaalt niet alles. Het zou logisch zijn als ze na dit seizoen Ajax verlaten. Dat is denk ik de beste beslissing. De Eredivisie is niet uitdagend genoeg voor ze, ze hebben een competitieve competitie nodig", zegt Ten Cate tegen Mundo Deportivo. "Ik denk dat ze op hun leeftijd iedere week moeten spelen, die kans is bij Barcelona niet heel groot. Wanneer Barcelona een speler haalt, moet die er meteen staan. Ik denk dat Barcelona ze zal aantrekken en elders ervaring op het hoogste niveau laten opdoen. Het zijn spelers met veel kwaliteiten, maar ze hebben speeltijd nodig om te groeien."

De Jong heeft de laatste maanden vaak de voorpagina's van Spaanse sportkranten gesierd. "Elke dag lees ik dat teams geïnteresseerd in hem zijn: Juventus, Manchester City, Bayern München.. daar gaat hij heel nuchter mee om. Het is een natuurtalent. De Ligt heeft andere eigenschappen. Hij is een goede, sterke verdediger. De Jong is een genot om te zijn spelen. Hij is niet bang en heeft altijd de controle over de bal."

Ten Cate vindt het lastig om De Jong te vergelijken met een andere speler. "De Jong kan gezien worden als een mix tussen Deco en Xavi, maar hij is de Jong. Het is altijd moeilijk om spelers te vergelijken. Zowel Xavi als Deco waren van een andere planeet. De Jong heeft talent, maar hij moet zich nog steeds bewijzen."

Lees ookColumn: Frenkie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen