Van Eijden: "Op papier hebben we een hartstikke goed team"

18 november 2018, 13:14

NEC kent tot nu toe een moeizaam seizoen. Voorafgaand aan het seizoen werd verwacht dat de Nijmegenaren een rol van betekenis zouden spelen in de titelstrijd, maar NEC bevindt zich op een teleurstellende negende plaats. Het is crisis in Nijmegen, weet Rens van Eijden. De verdediger kan echter niet verklaren hoe het kan dat NEC ondermaats presteert.

Het aantal doelpunten dat NEC in dertien wedstrijden moest incasseren, is opvallend: 24. Dat zijn er veel meer dan de clubs die in de top vijf van de competitie staan. Onlangs ging de club uit Nijmegen hard onderuit tegen TOP Oss (1-5) en Jong Ajax (4-0). "Op papier hebben we een hartstikke goed team. Het komt er op het moment alleen niet uit. Iedereen vraagt zich af hoe dat komt. Ik ook. Maar als we dat antwoord hadden, hadden we niet in deze situatie gezeten", zegt Van Eijden tegen De Gelderlander.

Volgens de aanvoerder van de Nijmegenaren moet iedere speler bij zichzelf te rade gaan. "Wat kan elk individu doen om het niveau omhoog te trekken? Die verantwoordelijkheid ligt bij iedereen. Daarin komt intrinsieke motivatie naar boven om iets recht te zetten. Dat gevoel wil ik graag terugzien zondag in de wedstrijd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen