Go Ahead Eagles wint met hangen en wurgen van FC Twente

18 november 2018, 16:24   Bijgewerkt: 18 november 2018, 16:52

Go Ahead Eagles heeft zondagmiddag in de Eerste Divisie een zeer belangrijke zege geboekt op titelconcurrent FC Twente. De Deventenaren kwamen op slag van rust op voorsprong via Jaroslav Navratil, die profiteerde van een gigantische blunder achterin bij Twente. In de tweede helft zette Twente bij fases flink aan, maar wisten de Tukkers het net simpelweg niet te vinden. Go Ahead, dat in de slotfase met tien man spelde, hield met hangen en wurgen stand en pakte zodoende de drie punten: 0-1.

Er stond behoorlijk wat op het spel in de Overijsselse derby. FC Twente wist vooraf dat het drie punten moest pakken om op gelijke hoogte te komen met provinciegenoot Go Ahead, terwijl de Deventenaren bij een zege de koppositie in handen zouden krijgen. De fans van beide ploegen hadden er alles aan gedaan om er een mooie middag van de maken. De gehele Grolsch Veste, inclusief het uitvak, was uitverkocht en van beide kanten was er een prachtige sfeeractie voorbereid.

Desalniettemin duurde het lang voor de derbysfeer oversloeg op de 22 mannen op het veld. De openingsfase van het duel kon namelijk gerust gezapig worden genoemd. Twente was de bovenliggende partij, maar dat was grotendeels te danken aan het slordige balverlies dat Go Ahead keer op keer leed. De Deventenaren leken nog wel op een vroege voorsprong te komen, maar een rake kopbal uit een hoekschop werd afgekeurd wegens buitenspel.

Gruwelijke fout Ricardinho

In het laatste kwartier voor de rust sloeg de passie van de tribunes dan toch over op het veld. Over en weer werden speldenprikken uitgedeeld, waarbij Javier Espinosa van Twente en Navratil van Go Ahead er het dichtst bij waren. Uiteindelijk leek de brilstand tevens de ruststand te worden, ware het niet dat Ricardinho op slag van rust nog gruwelijk in de fout ging. De laatste man stond volledig onbedreigd met de bal in zijn voeten, maar nam veel te veel tijd om een voortzetting te bedenken. Hij werd vervolgens fel opgejaagd door Istvan Bakx, die vervolgens Navratil in stelling bracht. De Tsjech kon alleen op Joël Drommel af en rondde heerlijk af, waardoor de thee in de Deventer kleedkamer net een beetje lekkerder zal hebben gesmaakt: 0-1.

FC Twente wist dat het na de rust moest gaan komen om het gat op de ranglijst met Go Ahead niet te laten groeien tot zes punten. De Tukkers schakelden in aanvallend opzicht ook zeker een tandje bij en hadden Go Ahead daarmee lange tijd zwaar onder druk, maar van echte kansen was geen sprake. Het ontbrak de thuisploeg aan scherpte en het maken van de juiste keuzes voor het doel, waardoor de compact verdedigende Eagles stand konden houden. Een kwartier voor tijd wilde Twente-trainer Marino Pusic toch een resultaat forceren en om dat te bereiken bracht hij Jari Oosterwijk in de ploeg voor verdediger Ricardinho, die een belabberde partij speelde.

Rode kaart Go Ahead

Terwijl Twente er in de slotfase steeds moeilijker doorheen kwam bij Go Ahead, werd er zo'n vijf minuten voor tijd toch nog wat hulp geboden. Julian Lelieveld ging in korte tijd twee keer op de bon en werd dus van het veld gestuurd. Er ontstond een overtalsituatie voor de Tukkers, maar die konden ook daarvan niet profiteren. De thuisploeg kwam via Tom Broere en vooral via een levensgrote kans van Oosterwijk nog wel dichtbij de gelijkmaker, maar de bal wilde er niet in. Go Ahead nestelt zich met de cruciale zege in ieder geval tot half zeven op zondagavond, wanneer de wedstrijd van Sparta ten einde komt, aan kop van de Eerste Divisie. Twente moet door de zure nederlaag even pas op de plaats maken in de strijd om de titel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen