Löw: "Logisch dat Oranje als favoriet aan wedstrijd begint"

18 november 2018, 16:29

Joachim Löw bestempelt Nederland favoriet in het duel met Duitsland. De bondscoach van Die Mannschaft ziet Oranje onder Ronald Koeman een 'zeer goede ontwikkeling' doormaken. Voor Duitsland staat maandag in Gelsenkirchen alleen de eer op het spel, Oranje speelt voor een plek in de finaleronde van de Nations League.

"Nederland heeft met 2-0 van de wereldkampioen gewonnen, heeft met 3-0 van de vorige wereldkampioen gewonnen", zegt Löw tegen de NOS. "Dan is het voor mij logisch dat zij als favoriet aan de wedstrijd beginnen." Over de kwaliteiten van Oranje zegt de Duitse bondscoach: "Ze zijn atletisch, snel, dynamisch, lijken goed op elkaar ingespeeld. Oranje heeft voorin individuele kwaliteit met Memphis Depay en Ryan Babel en de beleving is top. De resultaten spreken ook voor zich."

Omdat Nederland vrijdag won van Frankrijk, is Duitsland gedegradeerd naar Divisie B van de Nations League. "Dat wilden we natuurlijk vermijden, dus hebben wij geduimd voor Frankrijk. De zege op de Fransen was volledig verdiend. Nederland was in iedere minuut de betere ploeg. Ze waren zeer overtuigend, ook tegen ons al in grote delen van de wedstrijd."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen