Koeman oneens met Löw: "In fases was Duitsland beter dan wij"

18 november 2018, 17:24

Ronald Koeman is het oneens met zijn collega Joachim Löw, die Nederland als favoriet bestempelde voor het Nations League-duel met Duitsland. Koeman vindt de stellingname van de Duitse bondscoach niet reëel. "Dat is op basis van een paar wedstrijden."

Löw duwde Oranje in de favorietenrol vanwege de zeges op Duitsland en Frankrijk. "Bij Frankrijk - Duitsland was Duitsland de betere ploeg. In fases was Duitsland ook tegen ons beter", aldus Koeman op de persconferentie van zondag. "Ik heb ook gelezen dat Frankrijk er tegen ons niet zoveel aan deed, misschien moeten we wel denken dat de prestatie minder goed was dan we zelf denken."

Hoe dan ook, Oranje greep zaterdag aan om na te genieten van de knappe zege op Frankrijk. "Dat mag ook. Ik heb ook aangegeven dat het een geweldige prestatie was, ook de wijze waarop. Het was heel volwassen. De tweede helft speelden we geweldig, de eerste helft was wat moeizamer. Maar dat lag ook aan Frankrijk. Als speler en als staf heb je het recht om na te genieten van zo'n avond. Heel lang waren er andere avonden."

"Spelen tegen Duitsland moeilijker"

Maar inmiddels heeft het Nederlands elftal de knop ook omgezet. Maandag wacht Duitsland alweer in Gelsenkirchen. "Er is nog genoeg te doen, het heeft allemaal nog geen kwalificatie voor het EK opgeleverd. Ook morgen (maandag, red.) moeten we het laten zien tegen Duitsland. Ik ben ervan overtuigd dat spelen tegen Duitsland moeilijker is dan spelen tegen Frankrijk. Ook gezien het feit dat Frankrijk meer afwacht dan Duitsland, dat ook enorm aanvalt. We moeten daarop voorbereid zijn."

Koeman is niet van plan zijn elftal om te gooien, wat hij in de vorige interlandperiode wel deed. Toen nam Oranje het na Duitsland in een oefenwedstrijd op tegen België. Nu speelt Nederland om een plek bij de Final Four van de Nations League. "Op basis van de training van vanavond en die van morgenochtend, en in overleg met de medische staf zetten we een elftal neer dat er fysiek en mentaal klaar voor is. Onze mentaliteit moet zijn om te winnen. Als je niet kunt winnen, moet je zorgen dat je niet verliest. Maar dat is absoluut niet het uitgangspunt. Die kant moeten wij niet op. De ploeg is eraan toe om zelf te voetballen en kansen te creëren, ongeacht de tegenstander."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen