Hekkensluiter FC Dordrecht zet De Nooijer op non-actief

19 november 2018, 10:18   Bijgewerkt: 19 november 2018, 15:36

FC Dordrecht heeft per direct afscheid genomen van Gérard de Nooijer. De trainer wordt verantwoordelijk gesteld voor de tegenvallende resultaten dit seizoen, nadat vorig jaar de play-offs nog werden bereikt. Van de veertien wedstrijden in de Eerste Divisie wonnen De Schapenkoppen er slechts één, waardoor het onderaan op de twintigste plaats bungelt. Assistent-trainer Scott Calderwood zal de taken van De Nooijer voorlopig overnemen.

Dat meldt de club via de officiële kanalen. 'Directie en De Nooijer streven ernaar de arbeidsovereenkomst, die loopt tot einde van dit seizoen, binnen enkele dagen op gepaste wijze te ontbinden', laat de club weten in een statement. Voorlopig zal hoofdjeugdtrainer Johan Versluijs zal de technische staf versterken, zolang Calderwood de honneurs waarneemt. Afgelopen weekend werd met 0-3 verloren van FC Eindhoven, komende vrijdag gaat de ploeg op bezoek bij Almere City FC.

Hoewel er officieel géén reden wordt gegeven voor het ontslag van De Nooijer, zal de laatste plaats in de Eerste Divisie zwaar meewegen. Volgens Voetbal International zou technisch directeur Peter Drijver de trainer opvallend genoeg 'te veeleisend en te professioneel' vinden voor de spelersgroep. "Ik heb met veel plezier bij Dordrecht gewerkt. Tot op het laatste moment", reageert De Nooijer bij hetzelfde medium ingetogen. "Ik heb alles gegeven, als ze het niet voldoende vinden is dat hun beslissing. Ik wil niet weg, de club wil van me af."

Comeback in Leeuwarden

De Nooijer was al sinds 2015 werkzaam in FC Dordrecht, waar hij het stokje destijds overnam van Ernie Brandts. Afgelopen seizoen slaagde De Nooijer erin om de play-offs te halen met FC Dordrecht, waarin een gigantisch knappe comeback werd gemaakt tegen sc Cambuur, nadat ze in eigen huis met 1-4 hadden verloren. Op bezoek in Leeuwarden werd met 1-4 gewonnen en de strafschoppen beter genomen. Een ronde later was zijn ploeg dicht bij een stunt tegen Sparta Rotterdam, maar zo ver kwam het uiteindelijk niet.

Deze zomer kende de spelersgroep een transformatie, met het vertrek van onder anderen Denis Mahmudov, Julius Bliek en Jafar Arias. De spelers die voor hen in de plaats werden gehaald, bleken tot dusver nog zeker niet van hetzelfde niveau. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen