'Top drie had vijftien miljoen over voor hervormingen Eredivisie'

19 november 2018, 10:31

Ajax, PSV en Feyenoord waren bereid om eenmalig vijftien miljoen euro op de tafel te leggen om de Eredivisie te veranderen. Dat meldt de NOS, dat een rondgang deed bij de Eredivisie-clubs. De traditionele top drie wilde het geld betalen als de competitie op twee punten zou worden hervormd.

De clubs wilden allereerst dat het aantal deelnemers in de Eredivisie van achttien naar zestien zou worden teruggebracht. Daarnaast zou er een verbod op kunstgras moeten komen. Omdat er bij de kleine clubs geen meerderheid was voor het voorstel, is het niet tot een stemming gekomen. Edwin van der Sar (Ajax) bevestigt dat de clubs bereid waren eenmalig vijftien miljoen euro te betalen, maar gaat er verder niet op in.

Hoewel het voorstel van de top drie er niet is doorgekomen, is er wel overeenstemming gevonden over een jaarlijks potje van 3,5 miljoen euro dat beschikbaar is voor clubs die op natuurgras spelen. Dit moet kunstgrasclubs stimuleren over te stappen naar natuurgras. Ook is het de bedoeling dat vanaf 2021 twee clubs promoveren en degraderen en dat 'Europese' clubs vijf procent van hun inkomsten in Europa in een zogeheten solidariteitsfonds stoppen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen