MVV-directeur prijst gedrag supporters tijdens Limburgse derby

19 november 2018, 11:26

Voorafgaand aan de Limburgse derby tussen MVV en Roda JC riepen de clubs hun supporters op om zich rond en tijdens de burenruzie normaal te gedragen. Dat is gelukt, zegt directeur Paul Penders. Hij stelt dat beide supportersgroepen zich voorbeeldig hebben gedragen.

In aanloop naar de derby werden drie supporters aangehouden, maar volgens Penders waren er geen noemenswaardige misdragingen te melden. "Er stond natuurlijk, gezien de meest recente gebeurtenissen rondom de Play-Offwedstrijd hier destijds, enorm veel druk op. De lokale driehoek en beide clubs hebben door middel van diverse overleggen en maatregelen de teugels vrij strak aangetrokken. Wat ons betreft hebben de beide supportersgroepen gisteren in Stadion de Geusselt laten zien dat ze het begrepen hebben."

"Een derby vol passie, sfeer én strijd, kan alleen zó sfeervol zijn met de aanwezigheid van twee fanatieke supporterskernen. De één viert na afloop feest, de ander draagt het verlies met verve. Daar moeten we allemaal respect voor hebben. Wat dat betreft betreurt MVV ook het provocerende gebaar van een MVV-speler in de euforie na de wedstrijd. Dat past niet bij de manier waarop wij als club de derbywinst willen vieren en onze gasten met respect willen behandelen."

MVV won de Limburgse derby met 2-0 door doelpunten van Joeri Schroijen en Marnick Vermijl.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen