Spoorboekje: nagenieten van Oranje en duels Nations League

20 november 2018, 07:00   Bijgewerkt: 19 november 2018, 23:56

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 20 november.

Specials

Oranje op rapport

Goed was het niet wat Nederland gisteren op dat mat legde tegen Duitsland, maar het was wel voldoende voor het bereiken van de eindronde van de Nations League. Oranje knokte zich op karakter terug van een 2-0 achterstand. Daags na de ontsnapping in Gelsenkirchen gaan de spelers op rapport bij FCUpdate.nl.

Wedstrijden

Jong FC Utrecht - Jong Ajax (20.00 uur)

In de Domstad zullen ze niet bijster uitkijken naar deze wedstrijd, want in de negen wedstrijden werd er niet meer gewonnen en liefst zes keer verloren. In de laatste vijf duels kreeg de ploeg van Robin Pronk liefst vijftien tegentreffers en dat terwijl Jong Ajax in de vorige speelronde nog met 4-0 afrekende met NEC. Desondanks kent ook de regerend kampioen geen geweldig seizoen, dus wellicht kan Utrecht de zwakke serie doorbreken. 

Frankrijk - Uruguay (21.00 uur)

Een herhaling van de kwartfinale op het WK in Rusland. Neemt Uruguay revanche op de ploeg, die ze met 0-2 deed verliezen dankzij doelpunten van Raphaël Varane en Antoine Griezmann. De ploeg van Didier Deschamps kreeg van het Nederlands elftal weliswaar een flinke tik, dus zal in zekere zin wel een positieve reactie willen geven. Anderzijds wacht er ook na de interlandperiode weer een zwaar programma. 

Portugal - Polen (20.45 uur)

Dit duel is voor Duitsland richting de EK-kwalificatie van belang. Wanneer Polen een nederlaag lijdt tegen Portugal, is Die Mannschaft bij de loting voor de kwalificatie groepshoofd. Bij ieder ander resultaat grijpt Duitsland naast die status. De Duitsers zullen moeten duimen voor de sportieve plicht van Portugal, dat al verzekerd is van de Final Four van de Nations League.

Voetbal op tv

20.00 uur: Jong FC Utrecht – Jong Ajax, FOX Sports 1, live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.00 uur: UEFA Nations League Switch, Ziggo Select, schakelprogramma Nations League

20.30 uur: Brazilië – Kameroen, FOX Sports 4, live verslag van de oefeninterland

20.45 uur: Portugal – Polen, Ziggo Voetbal, live verslag van het Nations League-duel

20.45 uur: Zweden – Rusland, Ziggo Extra, live verslag van het Nations League-duel

22.00 uur: Natafelen, FOX Sports 1, talkshow over het voetbalweekend

01.00 uur: Argentinië – Mexico, FOX Sports 4, live verslag van de oefeninterland

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen