Drijver over congé De Nooijer: "Gérard had niet het geduld"

19 november 2018, 15:35

Gérard de Nooijer werd zondag op non-actief gezet door FC Dordrecht. Hoewel de oefenmeester vorig seizoen goede resultaten boekte, zag technisch directeur Peter Drijver te weinig progressie bij het elftal. De nieuw aangetrokken spelers werden dit seizoen te weinig beter onder leiding van De Nooijer. "Dit is een opleidingsgroep en daar had Gérard op dit moment niet het geduld voor", aldus de 'TD'.

"Natuurlijk is het resultaat een belangrijk item, maar we hebben een jonge selectie, waar wij van vinden dat het de tijd moet krijgen om te presteren. Gérard is heel prestigieus en wil het hoogst mogelijke halen, maar wij hebben gekozen voor de opleiding", aldus Drijver tegenover RTV Rijnmond over de selectie van gemiddeld 21,6 jaar. "De spelers hebben nog een contract voor twee jaar, de trainer voor één. Ik zag het niet verbeteren en het zelfvertrouwen verminderen. En als je geen zelfvertrowen hebt, presteer je niet. Dat is een heel ander hoofdstuk dan voetbaltrainer zijn. Dan moet je wat doen, anders kun je volgend jaar opnieuw beginnen."

De Nooijer wilde sportief meer dan mogelijk was, iets dat hem de laatste jaren begrotingtechnisch wel lukte. "Zijn ambities zijn heel erg groot, weleens groter dan de tools van onze club, al is dat hem de laatste jaren ook gelukt", legde Drijver uit. Een kwaad woord had hij overigens niet over voor De Nooijer. "Een fantastische gozer, ik kan niets kwaads over hem zeggen. Hij is het er niet mee eens, dat is zijn goed recht. Maar ergens snapte hij me wel. Het opleiden van spelers stagneert, dus heb ik moeten ingrijpen."

Nieuwe trainer

Scott Calderwood neemt voorlopig de honneurs waar in Dordrecht. Dat lijkt tot de winterstop, want langer mag niet van de KNVB vanwege het ontbreken van de juiste trainerspapieren. Wie het wel wordt, weet Drijver nog niet. "Daar ben ik me momenteel nog op aan het oriënteren." In elk geval liet de 'TD' weten dat het samenwerking met De Nooijer netjes werd afgewerkt.

Lees ook: Hekkensluiter FC Dordrecht zet De Nooijer op non-actief

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen