Koeman baalt van de grasmat: "Het veld is erg slecht"

19 november 2018, 20:26

Bondscoach Ronald Koeman heeft geen goed woord over voor de omstandigheden in Gelsenkirchen. Door een nieuwe grasmat is het veld niet optimaal. Ook moest er door een blessure van Steven Bergwijn geschoven worden in de voorste linie, maar Koeman is hoopt desalniettemin op een 'geweldige wedstrijd' tussen Nederland en Duitsland.

In gesprek met de NOS heeft Koeman zijn woordje klaar over de grasmat: "Het veld is erg slecht. Het is een nieuwe mat met veel losse stukken. Ik heb begrepen dat zij (Duitsland, red.) niet wisten dat er een nieuw veld zou liggen. We zullen er allebei wel last van hebben."

Opvallend zijn de basisplaatsen voor Quincy Promes en Kenny Tete, die de PSV'ers Steven Bergwijn en Denzel Dumfries vervangen. Koeman ligt de wissels toe. "Bergwijn is niet fit. Hij heeft toch weer last van zijn enkel. We hebben de keuze gemaakt om geen risico met Steven te nemen. Ik kies bewust voor een nieuw koppeltje op de rechterflank. Tete staat te trappelen en is fit. Hij kan vandaag iets meer, denk ik"

Aan een voorspelling durft Koeman zich niet te wagen, maar hij verwacht een leuke pot voetbal. "Duitsland is heel aanvallend. Ik ben benieuwd. Als we allebei top zijn, krijgen we een geweldige wedstrijd."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen