Matchwinner Van Dijk: "Ik raakte hem echt heerlijk"

19 november 2018, 23:23   Bijgewerkt: 20 november 2018, 10:38

Virgil van Dijk groeide in Gelsenkirchen in extremis uit tot goudhaantje van Oranje. Dankzij zijn prachtige treffer in blessuretijd speelde Nederland gelijk tegen Duitsland (2-2), werd het groepswinnaar van de Nations League-poule en plaatst het zich voor de Final Four. "We hebben wel karakter getoond."

Ogenschijnlijk rustig stond Van Dijk de camera's van de NOS te woord na de ontsnapping in Duitsland. Hij erkent dat het zeker in de eerste helft niet goed was. "Het was vandaag allemaal net niet. We hadden wel veel de bal, maar het lukte maar niet om druk te zetten. Bij de tegengoals waren we allemaal een stap te laat. Dat is iets waar we van moeten leren." In de rust werden de koppen spreekwoordelijk bij elkaar gestoken. "We wilden elkaar niet laten vallen. En dat is gelukt. We hebben wel karakter getoond."

Lange tijd leek het er op dat er verloren zou worden in Duitsland, maar dankzij een goal van Quincy Promes en de prachtige gelijkmaker van Van Dijk jubelde Oranje in Duitsland. "Ik raakte hem echt heerlijk. Geweldig, zeker voor deze groep. Het is een beloning op het harde werk van de afgelopen tijd."

Een opvallend moment in de slotfase was het briefje dat Ronald Koeman via Matthijs de Ligt en Kenny Tete naar Van Dijk bracht. "Daar stond op dat ik naar voren moest. En dat pakte goed uit."

Lees ook:

- Koeman geeft de credits van het briefje aan zijn assistenten

De Jong in jubelstemming: "Het is harstikke mooi" 

Promes: "Duitsland speelde beweeglijker dan de Fransen"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen