De Roon: "We zijn met 24 spelers en iedereen loopt met glimlach"

20 november 2018, 08:18

Ronald Koeman heeft van het Nederlands elftal een eenheid gemaakt, zegt Marten de Roon. "We zijn met 24 spelers en iedereen loopt met een glimlach rond. Het is knap als je dat als bondscoach lukt", aldus de middenvelder.

"Na de uitwedstrijd tegen Frankrijk ging ik met een smile terug naar Bergamo, terwijl ik niet had gespeeld tegen Peru en de Fransen", citeert het ANP De Roon. "Maar ik had wel het gevoel dat ik erbij hoorde, dat ik m'n rol heb binnen dit team en dat we met iets bezig zijn. En dat geldt voor iedereen. Natuurlijk is niemand tevreden als hij niet speelt, maar toch zorgt de bondscoach voor een positief gevoel binnen de groep. Dat is knap."

Onder Koeman beleeft Oranje de wederopstanding, met als beloning het bereiken van Final Four van de Nations League. "Een jaar geleden hadden we geen echte topspelers meer. Jongens met grote individuele kwaliteiten, zoals Robben, Sneijder en Van Persie die een wedstrijd binnen een vingerknip konden beslissen, vielen weg. Dan moet je het meer als team doen. En kijk waar we nu staan."

Nederland leek de eindronde te missen, maar knokte zich maandag tegen Duitsland terug van een 2-0 achterstand. "De wedstrijd tegen Duitsland hebben we als team eruit gesleept, de 2-2 voelt als een overwinning. Daardoor spelen we volgend jaar de finaleronde van de Nations League. Dat had vooraf echt niemand verwacht. Het is een mooie bekroning voor dit jaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen