Löw vindt gelijkspel passen in rampjaar voor Duitsland

20 november 2018, 08:19   Bijgewerkt: 20 november 2018, 08:43

Dat Duitsland tegen Nederland de overwinning uit handen gaf, vindt Joachim Löw passen in het jaar van Die Mannschaft. 2018 gaat bij de wereldkampioen van 2014 de boeken in als een rampjaar. Volgens Löw is er ook tijd nodig om alles weer op de rails te krijgen.

"Ik ben teleurgesteld in het resultaat, maar ik heb tijdens de wedstrijd meer positieve dan negatieve dingen gezien", aldus de Duitse bondscoach na afloop. "We hadden het derde doelpunt moeten maken en onszelf moeten belonen. Maar dat lukt niet. Dit past bij het jaar 2018."

Na het mislukte WK degradeerde Duitsland ook uit de hoogste divisie van de Nations League. "De ommekeer vindt niet plaats van de een op de andere dag. Je kunt niet zomaar een nieuw team uit de grond stampen. Het proces is begonnen en we maken stapjes. Er is nog steeds veel werk te verzetten."

Door de slechte resultaten is Duitsland mogelijk zelfs geen groepshoofd in de EK-kwalificatie. Dat hangt af van het resultaat van Polen tegen Portugal. Beide ploegen treffen elkaar dinsdagavond. Duitsland grijpt naast de status van groepshoofd als Polen een resultaat (lees: gelijkspel of zege) boekt.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen