Calderwood overwoog niet solidair te zijn met De Nooijer

20 november 2018, 11:46

Scott Calderwood heeft niet overwogen om solidair te zijn met Gérard de Nooijer, die maandag op non-actief werd gezet bij FC Dordrecht. De veertigjarige Calderwood neemt daardoor tot in elk geval de winterstop de honneurs waar bij de hekkensluiter van de Eerste Divisie. Toen hij in het voorjaar een driejarig contract tekende, was al bekend dat Calderwood in de toekomst zou worden doorgeschoven als hoofdtrainer.

Zondag werd Calderwood gevraagd of hij nu al de taken van De Nooijer wilde overnemen. "Het is allemaal in de juiste volgorde gebeurd. Op dat moment was al bekend dat de club niet verder zou gaan met Gérard de Nooijer", vertelt hij aan De Gelderlander. "Nee, ik heb niet getwijfeld of ik het wel zou doen en solidair moest zijn met Gérard de Nooijer. Ik heb hem altijd gesteund, maar was het ook lang niet altijd met hem eens."

Calderwood zegt altijd grote meningsverschillen te hebben gehad met De Nooijer.  "En de laatste weken is er wel het een en ander voorgevallen. Dat is voor mij doorslaggevend geweest om dit te doen. En je weet ook als trainer dat dit je een keer overkomt. Ik ben in Dubai ook ontslagen. Ik zie dit als een heel mooie kans."

Omdat Calderwood nog niet de benodigde trainerspapieren heeft, zal Dordrecht op zoek moeten naar een oplossing. "De club kijkt hoe lang ze dispensatie voor me krijgen. Ik begin in januari aan de cursus Coach Betaald Voetbal in Schotland, dus op dit moment heb ik het papiertje nog niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen