Van Bommel predikt geduld met Gutiérrez en Romero

20 november 2018, 15:44

Mark van Bommel vindt het niet gek dat het Érick Gutiérrez nog niet is gelukt om een basisplaats af te dwingen bij PSV. Hoewel de 23-jarige Mexicaan in de Eredivisie alleen nog maar als invaller binnen de lijnen is gekomen, is de oefenmeester tevreden over hoe de eerste maanden van de middenvelder in Eindhoven verlopen. "Hij doet het in mijn ogen goed", zegt Van Bommel.

"Dat klinkt gek omdat hij niet speelt", aldus de PSV-trainer, die daarbij uitlegt dat het tijd kost voor een speler om zich aan te passen aan een nieuwe omgeving en een nieuwe speelstijl. "Het is een andere manier van voetballen dan in Zuid-Amerika, daar moet hij gewoon aan wennen. De keren dát hij erin kwam, maakte hij doelpunten. Maar we zijn druk bezig om hem onze speelwijze te leren. Het is niet zo dat als je een speler koopt het van de een op de andere dag goed loopt."

Van Bommel noemt het ook een nadeel dat Gutiérrez pas op de laatste dag van de transferperiode is overgekomen. "Het elftal staat. We hebben de voorbereiding doorlopen en de manier van spelen proberen bij te brengen. We kwalificeren ons voor de Champions League en in de Eredivisie gaat het goed. Dan wordt het lastig voor een nieuwe speler om erin te komen", gaat hij verder in gesprek met PSV TV.

Maxi Romero

Een andere miljoenenaankoop, Maximiliano Romero, komt in Eindhoven ook nog weinig aan spelen toe. Hij heeft te maken gehad met veel blessureleed, maar wordt steeds fitter. "Hij deed mee in de voorbereiding, raakte geblesseerd, deed weer mee en raakte weer geblesseerd. Daarop hebben we besloten hem er helemaal uit te halen om hem volledig fit te krijgen. In een groep heb je daar normaal gesproken geen tijd voor, maar we zijn nu specifiek met hem aan de gang gegaan en je ziet dat hij fitter is."

Van Bommel predikt geduld met de jonge Argentijn. "We moeten ook niet vergeten dat hij pas negentien jaar is. Er hangt een prijskaartje aan die jongen, dat sleept hij mee. Maar we moeten niet te snel oordelen en zeggen dat het niets is. We zijn er hier niet voor de korte termijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen