UEFA en ECA kijken naar verandering voetbalkalender

20 november 2018, 18:25   Bijgewerkt: 20 november 2018, 18:34

De kans is aanwezig dat de voetbalkalender aangepast gaat worden. De UEFA en de ECA, de associatie van Europese clubs, bestuderen de huidige kalender en streven naar een meer evenwichtige kalender voor de Europese en nationale competities.

Aleksander Ceferin, de voorzitter van de UEFA, en Andrea Agnelli, het hoofd van de ECA en eveneens voorzitter van Juventus, hebben een intentieverklaring overhandig aan Tibor Navracsics, de EU-commissaris van sport. Zowel de UEFA als de ECA heeft het aanpassen van de kalander hoog op de prioriteitenlijst staan. Beide instanties vinden dat er momenteel teveel duels worden gespeeld.

"We willen werken aan een beter evenwicht tussen de wedstrijden op Europees niveau, in de Champions League en de Europa League, en op nationaal niveau", reageerde Agnelli. "In de Premier League kunnen teams in eigen land aan 53 wedstrijden per seizoen komen. Duitse ploegen spelen maximaal 43 duels. We willen een regeling treffen waardoor alle Europese ploegen in eigen land ongeveer evenveel wedstrijden moeten afwerken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen