Bondscoach Oranje Onder-19: "Laten zien hoe goed we zijn"

20 november 2018, 19:04

Oranje Onder-19 heeft op het opwarmtoernooi voor het EK van volgend jaar een goede indruk gemaakt. Het vierlandentoernooi, dat luistert naar de naam UEFA Pre Tournament, werd dinsdag gewonnen door de Nederlandse formatie. Bondscoach Maarten Stekelenburg is trots.

Oranje won achtereenvolgens van Armenië (4-0), Duitsland (1-0) en Portugal (2-1). Daarmee behaalde het revanche voor de 2-1 nederlaag van vorige maand tegen Ierland in de EK-kwalificatie. Ondanks dat dat verlies geen gevolgen had, baalde het team wel. "Vorige maand kwamen we tegen Ierland tekort", reageert Stekelenburg op de website van de KNVB. "De grote vraag was of we ons echt zorgen moesten maken of dat het een incident was. Gelukkig hebben we hier in Armenië laten zien hoe goed we zijn. De grootste les is dat de ploeg zich heeft gerealiseerd dat het niet eventjes op tachtig procent kan. Nee, we moeten élke wedstrijd volle bak."

Dat Oranje nu een goede indruk heeft gemaakt op het toernooi in Armenië, schept verwachtingen voor het EK van volgend jaar. "Kwalificatie voor het EK is een vereiste", beseft Stekelenburg. "Met minder nemen we geen genoegen. We hebben hier in elke wedstrijd weer stappen kunnen maken. Duitsland en Portugal zijn in deze leeftijdscategorie de nummers één en twee van de ranking. Op dit hoogste niveau hebben we het heel goed gedaan, waardoor we met veel vertrouwen naar de Eliteronde kunnen toewerken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen