Polen pakt punt tegen Portugal, Duitsland in pot 2 bij loting

20 november 2018, 22:42   Bijgewerkt: 20 november 2018, 22:52

Duitsland behoort niet tot de groepshoofden voor de loting van de kwalificatie voor het EK van 2020. Dat is de conclusie die getrokken kan worden na het gelijkspel van Polen op bezoek bij Portugal (1-1). Dat betekent dat Nederland bij Duitsland kan worden ingedeeld in de kwalificatiereeks. Oranje is in tegenstelling tot Duitsland namelijk wel groepshoofd.

Bij verlies tegen Portugal zou niet Polen, maar Duitsland tot de groepshoofden behoren in de kwalificatiereeks. Het team is er dinsdag echter in geslaagd om met 1-1 gelijk te spelen bij Portugal. De Portugezen kwamen door een rake kopbal van André Silva nog wel op voorsprong, maar zagen Arek Milik in de tweede helft gelijkmaken. De spits van Napoli tekende vanaf de strafschopstip voor de 1-1. Hij had de penalty zelf versierd en Danilo kreeg voor zijn overtreding een rode kaart.

Daardoor eindigt Polen op de Nations League-ranglijst op doelsaldo boven Duitsland. Die ploeg, die maandag met 2-2 gelijkspeelde tegen Oranje, zal bij de loting voor de kwalificatie daardoor terug te vinden zijn in pot 2. Duitsland is viervoudig winnaar van het EK, maar zal dus alle zeilen bij moeten zetten om zich te kwalificeren voor het toernooi in 2020.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen