'Zaakwaarnemer van Bandé in België verdacht van omkoping'

21 november 2018, 09:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De voetbalmakelaar die Hassane Bandé naar Ajax bracht is een van de zeven makelaars die in België verdacht wordt van omkoping. Dat meldt Voetbal International. Het gaat om Evert Maeschalck, die al langer actief is in Nederland. De zaakwaarnemer werd ingeschakeld door KV Mechelen, de club die Bandé een jaar geleden voor ruim acht miljoen euro verkocht aan Ajax.

Bandé werd vóór zijn transfer naar Ajax omringd door Afrikaanse makelaars. Echter wilde Mechelen een ervaren makelaar inschakelen en kwam uit bij Maeschalk. Door zijn inzet ving Mechelen een recordsom voor Bandé. Dat Maeschalck aangemerkt is als verdachte, verbaast de Belgische voetbalwereld, aldus VI.

Maeschalck staat te boek als integer. Volgens het weekblad ziet zijn advocaat Maeschalcks notering in het onderzoek als een formaliteit, omdat hij spelers van zowel Mechelen als Waasland-Beveren (beide clubs komen voor in het dossier Propere Handen) begeleidde.

Ajax zegt op de hoogte te zijn van de verhalen over Maeschalck. Ajax zegt dat het geen zaken had kunnen doen als de KNVB de makelaar niet had geregistreerd. "Daarnaast hebben wij ook een intern beleid: Ajax doet alleen zaken met mensen die wij op basis van zelf vergaarde informatie betrouwbaar achten. Daarmee doelen we niet alleen op intermediairs, maar ook andere zakelijke partijen", hebben de Amsterdammers laten weten aan het tijdschrift.

Maeschalck begeleidt ook Jannes Vansteenkiste (Roda JC) en Lucas Schoofs (NAC Breda).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen