Helmer na tien maanden terug bij AZ: "Ben nog niet topfit"

21 november 2018, 09:37

Jeremy Helmer maakte dinsdagavond zijn officieuze rentree in het eerste team van AZ. In het oefenduel met de Koninklijke HFC stond de middenvelder annex aanvaller voor het eerst sinds tien maanden weer op het veld met het eerste team. Hij kampte namelijk met een zware hamstringblessure en was blij om weer terug te zijn. "Het was even wennen, maar het voelde echt lekker."

Dat vertelde hij tegenover de camera's van AZ TV. "Ik ben heel blij om minuten te maken. Een wedstrijd voor het eerst sinds tien maanden, dat is genieten", aldus de 21-jarige voetballer. "Dit is wat ik doe. Als je dat tien maanden niet kan doen en je ziet de rest van het team dat wel doen, is dat vervelend. Ik wil nu vooral omhoog werken."

Want hoewel Helmer zijn eerste minuten maakte in het eerste team van AZ, is hij naar eigen zeggen nog niet topfit. "Het moet stap voor stap en dat is een kwestie van helemaal topfit worden. Mijn hamstring moet nog sterker worden", legde hij uit. Want hoewel het slechts een oefenduel was, had Helmer het soms best zwaar en dacht hij nog terug aan zijn hamstring. "Als je top fit wordt, zal dat gevoel verdwijnen hopelijk. Zo'n potje is iets zwaarder als je tien maanden niets gedaan hebt, dan dat je wel gewoon speelt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen