Lodeweges vertelt over hét briefje: "Het waren meerdere blaadjes"

21 november 2018, 10:50

Behalve het inmiddels beroemde briefje aan Virgil van Dijk, ging de hele 'papierwinkel' van Dwight Lodeweges het veld over. Vandaar dat de assistent van bondscoach Ronald Koeman na afloop van Duitsland - Nederland (2-2) zoekend over het gras van de Veltins-Arena liep.

Lodeweges wist niet dat NOS-analist Rafael van der Vaart het briefje al te pakken had. "Volgens mij hebben ze het op de post gedaan", vertelt Lodeweges aan De Telegraaf. "Het waren meerdere blaadjes, ook met aandachtspunten vanuit de eerste helft en eventuele scenario's die je doorneemt met de staf."

Op het briefje van Lodeweges stond dat Van Dijk als stormram moest gaan spelen. "Ik had niet verwacht dat Ronald Koeman dat zo ineens aan Kenny Tete zou geven. Ging ineens mijn papierwinkel over het veld, haha. Ik wil alleen graag weten wat ik heb opgeschreven, om mijn boekhouding weer compleet te maken", zegt de assistent.

Omdat Van Dijk ook nog eens de gelijkmaker maakte, kregen de krabbels van Lodeweges extra cachet. "Als ze het willen hebben als museumstuk? Dan mogen ze alles hebben, het zijn maar een paar woorden. Het had, door het risico dat we namen, ook de andere kant kunnen opvallen. Nu viel het hartstikke mooi. Zo'n belangrijke goal, naar de Final Four en Duitsland en Frankrijk achter je laten, dat is prachtig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen