Bondscoach O'Neill en Keane per direct weg bij Ierland

21 november 2018, 11:45   Bijgewerkt: 21 november 2018, 12:03

Martin O'Neill is niet langer de bondscoach van Ierland. De voetbalbond en de bondscoach zijn overeengekomen dat de samenwerking per direct wordt beëindigd, op verzoek van de bondscoach en diens metgezellen. Want ook assistent Roy Keane en de rest van de technische staf zijn vertrokken bij de degradant in de Nations League.

In de poule met Wales en Denemarken eindigde Ierland met slechts twee punten onderaan in de Nations League-poule. En dat terwijl hij met zijn ploeg op EURO 2016 nog tot de achtste finales kwam, waarin Frankrijk (met moeite) uiteindelijk te sterk was. Ook won Ierland in de periode van vijf jaar onder de leiding van O'Neill onder andere van Duitsland en Italië.

"Tijdens het bewind van Martin zijn er vele hoogtepunten geweest. De zege op Duitsland in de poule, kwalificatie voor het EK, de historische overwinning op Italië", loofde John Delaney de prestaties van O'Neill. Ierland plaatste zich niet voor het WK 2018, nadat er in de play-offs werd verloren van Denemarken (0-0, 1-5). De Denen eindigden in Groep 4 van Divisie B ook als eerste, Wales tweede en Ierland als derde. De laatste interland van afgelopen maandag eindigde doelpuntloos gelijk in Arhus. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen