Blatter wil dat ethische commissie FIFA Infantino onderzoekt

21 november 2018, 19:59   Bijgewerkt: 21 november 2018, 20:04

Sepp Blatter wil dat de ethische commissie van de FIFA een onderzoek start naar Gianni Infantino. De huidige voorzitter van de wereldvoetbalbond werd onlangs in verlegenheid gebracht door onthullingen van klokkenluidersplatform Football Leaks. Infantino zou Paris Saint-Germain en Manchester City hebben geholpen bij het omzeilen van de regels op het gebied van Financial Fair Play.

Infantino zou daarnaast een innige band hebben met het Zwitserse gerecht, dat nog altijd onderzoek doet naar de eveneens niet onomstreden Blatter. "De ethische commissie van de FIFA moet iets doen en een onderzoek instellen naar Infantino", citeert AFP Blatter. "Waar is de transparantie waar hij tijdens de verkiezingscampagne over sprak? Dit is het moment om te laten zien dat hij ook echt transparant is."

Blatter is de voorganger van Infantino. Tussen 1998 en 2015 was hij de voorzitter van de wereldvoetbalbond. Tegenwoordig is hij wegens onethisch handelen persona non grata bij de organisatie die hij voor vele jaren leidde.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen