Heracles laat keuze van gras niet afhangen van sponsor

22 november 2018, 08:27   Bijgewerkt: 22 november 2018, 08:41

Het feit dat Heracles Almelo tegen de wijzigingen van de veranderagenda stemde, is niet omdat ze dat niet zouden doen vanwege het sponsorschap van Ten Cate. Het bedrijf, gespecialiseerd in het aanleggen van kunstgrasvelden, heeft volgens directeur Rob Toussaint niets te maken met de keuze van de Eredivisionist. "We hebben al meer dan 100 jaar een goede band met het bedrijf, maar Ten Cate verplicht ons niet om op kunstgras te spelen."

Dat verduidelijkt hij tegenover TC/Tubantia. "Ze zijn ook al 2,5 jaar onze hoofdsponsor niet meer, dat is Asito", legt de bestuurder uit over het voortdurende misverstand dat volgens hem in de voetballerij heerst. "Bovendien hebben ze niet alleen kunstgras, maar ook hybride velden, zoals die bij FC Groningen, Vitesse en AZ liggen." Dat laatste heeft Heracles Almelo in 2017 overigens ook serieus overwogen.

Een veld met grotendeels gras en deels kunstgras was echter niet geschikt voor het stadion. "Er is gekeken of het klimaat in het stadion goed genoeg is. Hoeveel zon komt er binnen, hoeveel regen en wind? Dat is niet goed bij ons. Dit stadion is gebouwd op comfort en dat is gelukt, want de mensen zitten droog. Maar dat is voor natuurgras of een hybride veld niet de beste omgeving."

Boosdoender

Eerder kreeg Heracles Almelo samen met FC Emmen al de zwarte piet toegeschoven over het feit dat de veranderagenda er niet doorheen kwam. Volgens Toussaint had dat niet zozeer te maken met het feit dat ze niet willen veranderen, maar wel met het feit dat de voorstellen te weinig zouden veranderen. Ook ditmaal bevestigt de directeur nogmaals dat Heracles best wil overstappen op echt gras. "Dat kost veel geld om voor elkaar te krijgen. Als de tv-gelden beter worden verdeeld, net als in de zes beste voetballanden in Europa, kom je in de buurt van die 1,2 miljoen euro die we nodig hebben."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen