Vitesse kan vermoedelijk fluiten naar de nog openstaande vier ton

22 november 2018, 09:01

Vitesse kan de vier ton die het nog moet krijgen van voormalig shirtsponsor Swoop vermoedelijk op haar buik schrijven. Volgens curator Matthijs Steenpoorte is de kans 'relatief klein' dat de Arnhemmers een deel van de nog open staande rekening krijgen. Volgens hem zullen de bank, investeerders en Belastingdienst voorrang krijgen tijdens de afbetalingen van het failliete bedrijf.

Dat stelt hij tegenover De Gelderlander. Hoewel Swoop, met wie Vitesse uitsprak een lange samenwerking aan te willen gaan, dus failliet ging, maakte het bedrijf wel een enorme groei in omzet. "In 2016 bedroeg de omzet nog drie miljoen euro, een jaar later was de omzet dertien miljoen. De zaak is uit balans geraakt", denkt Steenpoorte, die hoopt deze week de doorstart van Swoop af te kunnen ronden. 

Ondanks deze betalingsverplichting die vermoedelijk niet wordt voltooid, boekte Vitesse afgelopen zomer voor het eerst sinds tien jaar weer eens een forse winst. Met name dankzij de transfers die werden gedaan. "Daarbij gaat het dan vooral om spelers als Zhang Yuning, Milot Rashica, Marvelous Nakamba en Eloy Room, maar ook een doorverkoop van Paul Verhaegh werkt bijvoorbeeld mee", aldus De Wit destijds.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen