Eriksson wil nu ook Zweden verslaan

16 juni 2006, 07:33

Na de moeizame vertoningen tegen Paraguay en Trinidad & Tobago staat voor Sven-Goran Eriksson nu een pikante ontmoeting op het programma. De Zweedse bondscoach van Engeland speelt dinsdag tegen zijn vaderland, dat nog altijd in de race is om plaatsing voor de tweede ronde.

Ondanks het feit dat Engeland al zeker is van een plaats in de achtste finale, hoeft Zweden geen cadeau te verwachten, benadrukt Eriksson. "We willen nu ook groepswinnaar worden. Engeland heeft al lang niet meer van Zweden gewonnen. Het wordt er weer eens tijd voor."

{image[245319][right-half][Eriksson]}Eriksson toonde zich overigens verheugd met de rentree van Wayne Rooney. De jonge spits van Manchester United is hersteld van de botbreuk in zijn rechtervoet en viel de tweede helft in. "Het is belangrijk dat Wayne terug is. Al zal het nog even duren voordat hij weer helemaal op zijn oude niveau is." 

Over de zege op Trinidad & Tobago maakte Eriksson weinig woorden vuil. "De zege is meer dan verdiend. We kregen zoveel kansen dat het doelpunt niet kon uitblijven", is het enige dat hij kwijt wilde over de magere vertoning van zijn ploeg in Nürnberg.

Aanvoerder David Beckham vond dat Engeland met de zege een boodschap heeft afgegeven aan de andere ploegen op het WK. "We hebben laten zien over veel karakter te beschikken", zo doelde hij op de twee late doelpunten. "We geven nooit op."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen