Selectie De Graafschap niet sterk genoeg: "Extra kwaliteit nodig"

22 november 2018, 10:37

De Graafschap heeft extra kwaliteit nodig om zich te handhaven in de Eredivisie. Omdat een deel van de aankopen flink tegenvalt, beseft Peter Hofstede, verantwoordelijk voor het technisch beleid in Doetinchem, dat de selectie van De Superboeren mogelijk niet sterk genoeg is. "Wij moeten onze ogen niet sluiten voor de realiteit. We staan nu op de zeventiende plaats en de selectie heeft extra kwaliteit nodig in de strijd tegen degradatie."

Dat vertelt hij tegenover De Gelderlander. Een deel van de aankopen van Hofstede is niet goed genoeg, een ander deel is weer niet fit genoeg voor de Eredivisie. "Van een aantal nieuwelingen hadden we meer verwacht", stelt Hofstede dan ook. Alleen Hidde Jurjus en Leeroy Owusu deden in alle wedstrijden tot dusver mee. "Maar het is te vroeg om alle nieuwelingen nu al af te schrijven. Jonge spelers moeten de kans krijgen om zich te ontwikkelen." Bovendien is Ted van der Pavert bijna hersteld van een virus: hij zou normaliter ook basisspeler zijn.

Door de tegenvallende versterkingen is de kans reëel dat De Graafschap in de winterstop opnieuw de markt op moet, om in elk geval in de as van elke linie één versterking te halen. Daarvoor pleegt Hofstede raad bij het nieuwe klankbord 'voetbalzaken', gevormd door Berry Powel, Freek Jansen en Joseph Wannet. "We hebben met z'n allen maar één doel en dat is ons handhaven in de Eredivisie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen