Bruggink vindt defensieve onzekerheid Heerenveen zorgelijk

22 november 2018, 12:12

Arnold Bruggink vindt de verdedigende kwetsbaarheid van sc Heerenveen op dit moment zeer zorgelijk. De voormalig middenvelder ziet dat de Friezen dit seizoen al 27 goals moesten incasseren en alleen Excelsior kreeg meer tegentreffers te verduren in de Eredivisie. "Daar valt niet tegen aan te voetballen", aldus Bruggink.

Op de clubsite van sc Heerenveen blikt de oud-prof vooruit op de ontmoeting tussen PSV en Heerenveen, twee van zijn oude werkgevers. Bruggink denkt dat Heerenveen pech heeft met de goede reputatie. "Het speelde altijd voor de top vijf, het is lastig om dat elke keer weer te laten zien. Het verwachtingspatroon is misschien ook wel te hoog", stelt hij over de tegenvallende prestaties. Aanvaller Sam Lammers maak wel indruk op hem. "Hij is tweebenig, draait makkelijk weg en is rustig voor de goal. Ik weet niet of hij op termijn uit zal groeien tot de eerste spits van PSV, maar ik ben ervan overtuigd dat hij goed genoeg is voor de Eredivisie."

Ondanks de vele tegentreffers, wil Bruggink niet helemaal uitsluiten dat Heerenveen het de Eindhovenaren erg moeilijk maakt in het Philips Stadion. "Wil je in Eindhoven kans maken, dan moet er vertrouwen zijn in een goede afloop. Je hebt een paar gasten nodig die erin geloven en voorop gaan in de strijd. Ik zie ploegen tegen PSV en Ajax spelen met de gedachte van, 'als het niet meer dan 3-0 wordt is het al goed.' Er is te veel ontzag, dat staat me een beetje tegen. Je moet altijd met geloof in een goede afloop aan de wedstrijd beginnen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen