Calderwood blijft tot de winterstop hoofdtrainer van FC Dordrecht

22 november 2018, 15:23

Scott Calderwood blijft in elk geval de komende weken hoofdtrainer van FC Dordrecht. De man die het trainersstokje overnam van de ontslagen Gérard de Nooijer krijgt tot de winterstop het vertrouwen bij De Schapenkoppen. Daarna vertrekt hij naar Schotland om zijn trainersdiploma te halen en moet er dus een opvolger komen. Tot die tijd wil de coach dat de spelers zich vooral ontwikkelen. "Laat de spelers fouten maken, maar laat ze leren van die fouten."

Dat vertelt hij tegenover RTV Rijnmond. "Daar zijn we in gesprekken en ook op trainingen mee bezig. De spelers moeten het besef krijgen: we hebben kwaliteit en zijn talentvol, maar daar moeten we op een goede manier mee omgaan", legt hij uit over de voetbalvisie. De Nooijer werd aan de kant geschoven omdat de spelers zich onder zijn leiding te weinig zouden ontwikkelen. Calderwood werd overigens pas gevraagd nadat De Nooijer al op straat was gezet. "Ik heb nog een contract voor 2,5 jaar, dan is het logisch dat je het overneemt."

Dat doet hij tot de winterstop in elk geval als hoofdtrainer van FC Dordrecht. Toch rekent hij er niet op dat hij dat na dit seizoen weer eindverantwoordelijke is op De Krommedijk. "Ik ben aangesteld als assistent, dus ik weet mijn rol. Ik heb heel erg de ambitie en kan goed met deze groep werken, maar het is aan de club om dat in te vullen", stelt hij. Eerder gaf technisch directeur Peter Drijver al aan dat ze nog niet weten welke oplossing er komt.

Fouten maken

Het belangrijkste vindt de trainer dat de spelers beseffen dat ze fouten mogen maken, als ze daar maar snel van leren. "Slechter kan niet, we kunnen alleen maar omhoog kijken", probeert Calderwood de druk weg te nemen. Tegen Almere City hoopt hij in elk geval op een goede start. "Ik gun het de jongens zo, mijn gevoel is heel goed. Maar we gaan het morgen wel zien."

Lees ook:

- Drijver over congé De Nooijer: "Gérard had niet het geduld"

De Nooijer reageert op ontslag: "Ik ben klaar bij Dordt"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen