Duarte hoopt op scenario Dumfries en prefereert Eredivisie

23 november 2018, 07:59

Spartaan Deroy Duarte hoopt hetzelfde pad als Denzel Dumfries te bewandelen. Dumfries groeide via Sparta, sc Heerenveen en PSV uit tot Oranje-international. Ook de toekomst van de negentienjarige Duarte ziet er rooskleurig uit. Zo zou het Italiaanse Udinese al belangstelling hebben voor de middenvelder, die recent debuteerde voor Jong Oranje.

"Ik heb altijd gezegd dat ik nog in de Eredivisie wil voetballen. Op dit moment ligt mijn voorkeur wel daar", zegt Duarte tegen RTV Rijnmond. "Misschien denk ik aan het einde van het seizoen weer anders. Misschien wil ik wel bij Sparta blijven of wil ik naar Udinese, om het maar even zo te zeggen. Dat moeten we allemaal nog zien."

Dumfries speelt nog altijd in de Eredivisie, en maakt tegenwoordig indruk bij PSV én het Nederlands elftal. Duarte: "Bij hem is het heel snel gegaan. Sparta, een tussenstap bij Heerenveen en nu bij een topclub. Daar denk je over na en natuurlijk kijk ik daar naar op. Maar we zien het allemaal wel. Ik moet gewoon blijven presteren en dan kan het misschien ook zo gaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen