Nainggolan nooit meer terug bij de nationale ploeg van België

22 november 2018, 21:42   Bijgewerkt: 22 november 2018, 21:50

Radja Nainggolan blijft bij zijn besluit: hij keert nooit meer terug bij de nationale ploeg van België. Ook niet onder een andere bondscoach. Nadat zittende bondscoach Roberto Martinez de middenvelder passeerde voor het WK, trok de hoofdrolspeler zijn conclusies.

"Ik ben een man van mijn woord. Ook als er morgen een nieuwe bondscoach komt", zegt Nainggolan tegen ESPN. "Als ik een besluit neem, houd ik mij daaraan. Als ik zeg dat over is, is het over, want ik heb er goed over nagedacht. Het EK was een geweldige ervaring. Ik blijf fan van de spelers bij de nationale ploeg. Maar sommige beslissingen die over mij zijn gemaakt, kan ik niet accepteren."

Nainggolan begrijpt niet waarom Martinez hem passeerde voor het WK. "Ik was heel erg teleurgesteld. Ik speelde een goed EK (toen onder Marc Wilmots, red.) en daarna werd ik voor niets opzij gezet. Bij de Belgische ploeg waren spelers die niet eens speelden bij hun club, maar die werden wel opgeroepen. Ik speelde vijftig wedstrijden. Toch werd ik nog steeds buitengesloten. Ik eiste niet dat ik moest spelen, maar in plaats van een aantal andere spelers verdiende ik het gewoon", aldus Nainggolan. Volgens Martinez was het thuislaten van Nainggolan een tactisch besluit. "Toen kwamen er excuses, maar die waren zielig."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen