Van Aanholt overwoog te stoppen tijdens moeilijke Chelsea-jaren

23 november 2018, 10:26

Als jeugdspeler de stap maken van een Nederlandse club naar een buitenlandse topclub, loopt niet altijd goed af. Dat weet Patrick van Aanholt maar al te goed. De linksback vertrok in 2007 van PSV naar Chelsea en kreeg het daar zo moeilijk dat hij overwoog te stoppen.

De verdediger werd door Chelsea vijf keer verhuurd in zes jaar tijd. Na een moeilijk jaar bij Wigan Athletic en Vitesse was hij het zat. "Ik heb echt serieus overwogen om te stoppen", zegt de international tegen The Daily Mail. "Ik ging op vakantie met mijn vriendin en zei 'wat ga ik nu doen?' Geen club wil me hebben omdat ik een jaar niet heb gevoetbald. Ik zat dicht bij stoppen."

Inmiddels is de verdediger international en voelt hij zich prima bij Crystal Palace. Hij sluit niet uit dat hij alsnog bij een topclub terechtkomt. "Waarom niet? We willen allemaal een stap hogerop. Ik denk dat ik het in me heb om op dat niveau te spelen. Ik heb een paar wedstrijden voor Chelsea gespeeld en heb het laten zien. Dat is gewoon vertrouwen in jezelf hebben. Iedereen heeft ambities", zegt Van Aanholt, die in zes jaar tijd drie duels speelde voor Chelsea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen