Transferweekje: Willems ontevreden, PEC in conclaaf met Raiola

24 november 2018, 12:00

De transfermarkt is gesloten, maar de geruchtenmolen draait altijd. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Kunnen we over ruim een maand spektakel verwachten op de transfermarkt? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Willem II en RKC op voorste rij in transfercircus Frenkie de Jong

Manchester City, Paris Saint-Germain en FC Barcelona vechten elkaar de tent uit om de handtekening van Frenkie de Jong. Ondertussen wrijft niet alleen Ajax zich in de handen, maar ook Willem II en RKC Waalwijk zitten op de eerste rij. Beide Brabantse clubs gaan serieus cashen bij een transfer van De Jong. Dit omdat de Ajacied in het verleden drie jaar rondliep in de gezamenlijke jeugdopleiding die Willem II en RKC hadden. Het Brabants Dagblad sloeg aan het rekenen met een transfersom van 68 miljoen euro, dat Manchester City over zou hebben voor De Jong. Inclusief doorverkooppercentage én opleidingsvergoeding vangt Willem II 4,7 miljoen euro, en spekt RKC de clubkas met 2,8 miljoen euro. Het zijn bedragen waar beide clubs minimaal op kunnen rekenen. Want volgens [a,https://www.marca.com/en/football/barcelona/2018/11/21/5bf5682e22601d5a2f8b45c2.html,_blank,Marca] heeft PSG City overtroffen met een megabod van 80 miljoen euro. Als het aan de penningmeesters in Tilburg en Waalwijk ligt, doet nu Barça er nog een schepje bovenop.

{image[321439][right-half][Piet de Visser]}Piet helpt De Graafschap

De Graafschap trok deze week een duidelijke conclusie: de selectie heeft meer kwaliteit om te overleven in de Eredivisie. Afgelopen zomer haalden de Superboeren diverse spelers naar De Vijverberg, maar een aantal voldoet niet volgens manager voetbalzaken Peter Hofstede. Om deze winter meer succes te hebben op de transfermarkt, schakelt De Graafschap Piet de Visser (84) in. De meesterscout staat nog altijd op de loonlijst van Chelsea, heeft een voetbalacademie in Ghana en bezit een mondiaal netwerk. Hij gaat De Graafschap pro deo adviseren "Ik heb meerdere tips voor ze. Het is aan hen of ze daar iets mee doen", zei De Visser - in de jaren zeventig drie seizoenen als trainer werkzaam in Doetinchem - vrijdag in De Gelderlander. "Ze zullen het vooral van mijn Europese netwerk moeten hebben. Het zou mooi zijn als ik De Graafschap een beetje kan helpen om in de Eredivisie te blijven."

PEC in conclaaf met Raiola

PEC Zwolle kan opnieuw zaken doen met Mino Raiola. Na Ouasim Bouy, Hachim Mastour, Gustavo Heblin, Hervin Ogenda, Alessandro Tripaldelli en Gianluca Scamacca is opnieuw een speler uit de stal van Raiola in beeld bij de Blauwvingers. Het gaat om Moise Kean, de achttienjarige spits die bij Juventus amper aan spelen toekomt. Kean staat te boek als groot talent, maar kan die belofte tot nu toe niet inlossen. Speeltijd is op dit moment het belangrijkste voor de Italiaan, wiens naam in het verleden al eerder viel bij PEC Zwolle maar ook bij Ajax en PSV. PEC-scout Ben Hendriks erkent dat Kean momenteel in beeld is bij de Zwollenaren. "Hij is een speler die we interessant vinden", zegt Hendriks tegen Calciomercato.com. "Ik ken Mino Raiola goed, en we kijken altijd naar mogelijkheden om zaken te doen en naar spelers die speeltijd kunnen gebruiken. Met Tripaldelli en Scamacca hebben we al twee spelers uit Italië en het is mogelijk dat we meerdere spelers gaan halen. Kean zal moeilijk worden, veel hangt af van Juventus." Kean zelf heeft volgens zijn broer een voorkeur voor een buitenlands avontuur, en mag PEC dus blijven hopen.

Barcelona stelt Dembélé een ultimatum

Het moet snel, heel snel beter met Ousmane Dembélé bij FC Barcelona. Meer dan honderd miljoen betaalde de club voor de Fransman, maar een succes is de transfer niet. De 21-jarige Dembélé komt naast zijn magere sportieve prestaties veelvuldig in het nieuws vanwege wangedrag. Hij zou meermaals te laat zijn gekomen en tevens kampen met een gameverslaving. Dat is zorgwekkend in de ogen van Barcelona, dat eveneens baalt van het eetpatroon en de taalproblemen van de speler. Dembélé zou volgens Sport onvoldoende als topsporter leven en niet investeren in het leren van de Spaanse taal. Barcelona heeft de Fransman nu een ultimatum gesteld zodat Dembélé beterschap moet tonen. Doet hij dat niet, dan wordt hij volgens het Spaanse dagblad in januari uit de selectie gezet.

Transfer Willems in de winterstop een mogelijkheid

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen