Van Persie mist duel met Groningen en richt zich op PSV

23 november 2018, 14:30

Robin van Persie mist ook het competitieduel van Feyenoord met FC Groningen. Feyenoord wil zijn aanvoerder klaarstomen voor de topper van volgende week tegen PSV. Van Persie ontbrak twee weken geleden al in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. De Rotterdammer kampt met een spierblessure.

"De verwachting is dat Robin na het weekend weer kan aansluiten en hopelijk een goede week kan maken richting PSV-thuis", zei Giovanni van Bronckhorst vrijdagmiddag op de persconferentie van Feyenoord. Behalve Van Persie kent de huidige nummer drie van de Eredivisie geen nieuwe blessuregevallen. Bart Nieuwkoop zal tegen Groningen de geschorste Jeremiah St. Juste opnieuw vervangen.

Van Bronckhorst ziet de komende periode als een cruciale fase voor Feyenoord. Naast Groningen en PSV spelen de Rotterdammers in de Eredivisie nog tegen VVV-Venlo, FC Emmen, Fortuna Sittard en ADO Den Haag. "Willen we deze competitie nog iets, dan moeten we tot de winterstop een honderd procent score halen", citeert RTV Rijnmond de trainer.

De achterstand van Feyenoord op koploper PSV is met dertien punten fors, het verschil met Ajax is ook al acht punten. "Ook PSV wint niet altijd makkelijk de laatste tijd. Wij moeten dat gaan ontwikkelen dat we makkelijker gaan spelen. Net als tegen Heracles wil ik weer veel dynamiek zien in het elftal", aldus Gio.

Lees ook: Buijs over absentie Van Persie: "Als liefhebber is het jammer"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen